Privacyverklaring

Tenzij hieronder anders vermeld, is de beschikbaarstelling van uw persoonlijke gegevens wettelijk noch contractueel vereist voor de sluiting van een overeenkomst. U bent niet verplicht de gegevens te verstrekken. Het niet verstrekken heeft geen gevolgen. Dit geldt alleen als tijdens de verdere verwerking geen andere informatie wordt verstrekt.
Onder "persoonsgerelateerde gegevens" wordt verstaan iedere informatie betreffende een geïdentificeerde of identificeerbare natuurlijke persoon.
 
Server-logbestanden
U kunt onze website bezoeken zonder persoonlijke informatie te verstrekken. Telkens wanneer u onze website bezoekt, worden gebruiksgegevens via uw internetbrowser doorgegeven en in loggegevens (server-logbestanden) opgeslagen. Deze opgeslagen gegevens omvatten bijv. de naam van de bezochte pagina, de datum en het tijdstip van de toegang, de hoeveelheid overgedragen gegevens en de aanvragende provider. Deze gegevens dienen uitsluitend om de storingsvrije werking van onze website te garanderen en ons aanbod te verbeteren. Het is niet mogelijk deze gegevens toe te wijzen aan een bepaalde persoon.
 
Verzameling en verwerking bij gebruik van het contactformulier
Bij gebruik van het contactformulier, verzamelen we uw persoonsgegevens (naam, e-mailadres, berichttekst) alleen voor zover u deze hebt verstrekt. De gegevensverwerking dient voor het opnemen van contact. Door het verzenden van uw bericht gaat u akkoord met de verwerking van de verzonden gegevens. De verwerking vindt met uw toestemming plaats op basis van artikel 6 (1) sub a AVG. 
U kunt uw toestemming te allen tijde intrekken door ons hiervan op de hoogte te stellen zonder dat dit van invloed is op de rechtmatigheid van de verwerking die op basis van de toestemming is uitgevoerd tot aan de intrekking. Uw e-mailadres wordt alleen gebruikt om uw aanvraag te verwerken. Uw gegevens worden vervolgens gewist als u niet hebt ingestemd met verdere verwerking en gebruik.
 
Gebruik van Google reCAPTCHA 
Op onze website gebruiken we de dienst reCAPTCHA van Google Inc. (1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, USA; „Google“). De vraag dient om te kunnen onderscheiden of de invoer door een persoon wordt gedaan of door geautomatiseerde, machinale verwerking geschiedt. De vraag omvat het verzenden van het IP-adres en evt. verdere gegevens die Google nodig heeft voor de reCAPTCHA-service naar Google. Hiervoor wordt uw invoer naar Google verzonden en daar verder verwerkt. Uw IP-adres wordt door Google echter tevoren verkort binnen de lidstaten van de Europese Unie of in andere verdragsstaten van de overeenkomst inzake de Europese Economische Ruimte. Alleen in uitzonderlijke gevallen wordt het volledige IP-adres aan een server van Google in de VS doorgegeven en daar verkort. In opdracht van de exploitant van deze website zal Google deze informatie gebruiken om uw gebruik van deze service te evalueren. Het IP-adres dat in het kader van ReCaptcha door uw browser wordt doorgegeven, wordt niet gecombineerd met andere gegevens van Google. Indien nodig worden daarbij uw gegevens ook naar de VS verzonden. Voor gegevensoverdrachten naar de VS is er een adequaatheidsbesluit van de Europese Commissie, het "Privacy Shield". Google neemt deel aan het "Privacy Shield" en heeft zich aan de richtlijnen onderworpen. Door op de vraag te drukken stemt u in met de verwerking van uw gegevens. De verwerking vindt met uw toestemming plaats op basis van artikel 6 (1) sub a AVG. U kunt uw toestemming te allen tijde intrekken zonder dat dit van invloed is op de rechtmatigheid van de verwerking die op basis van de toestemming is uitgevoerd tot aan de intrekking.
Meer informatie over Google reCAPTCHA en haar privacyverklaring vindt u op: https://policies.google.com/privacy
 
Klantaccount
Bij de opening van een klantaccount verzamelen wij uw persoonsgegevens in de daarbij aangegeven omvang. Het doel van gegevensverwerking is om uw aankoopervaring te verbeteren en orderverwerking te vereenvoudigen. De verwerking vindt met uw toestemming plaats op basis van artikel 6 (1) sub a AVG. U kunt uw toestemming te allen tijde intrekken door ons hiervan op de hoogte te stellen zonder dat dit van invloed is op de rechtmatigheid van de verwerking die op basis van de toestemming is uitgevoerd tot aan de intrekking. Uw klantaccount wordt vervolgens gewist.
 
Gegevensverzameling bij het schrijven van een commentaar
Wanneer u commentaar geeft op een artikel of een bijdrage, verzamelen wij uw persoonsgegevens (naam, e-mailadres, commentaartekst) alleen in de door u verstrekte omvang. Het doel van de verwerking is commentaar mogelijk te maken en weer te geven. Door het verzenden van het commentaar gaat u akkoord met de verwerking van de verzonden gegevens. De verwerking vindt met uw toestemming plaats op basis van artikel 6 (1) sub a AVG. U kunt de toestemming te allen tijde intrekken door ons hiervan op de hoogte te stellen zonder dat dit van invloed is op de rechtmatigheid van de verwerking die op basis van de toestemming is uitgevoerd tot aan de intrekking. Uw persoonsgegevens worden vervolgens verwijderd.
 
Verzameling, verwerking, gebruik en verwerking van persoonsgegevens bij bestellingen 
Wij verzamelen en gebruiken uw persoonsgegevens alleen in de mate die nodig is voor de uitvoering en verwerking van uw bestelling en voor de verwerking van uw verzoeken. De beschikbaarstelling van de gegevens is noodzakelijk voor het sluiten van de overeenkomst. Het niet beschikbaar stellen heeft tot gevolg dat er geen overeenkomst kan worden gesloten. De verwerking gebeurt op basis van artikel 6 (1) sub b AVG en is noodzakelijk voor de totstandkoming van een overeenkomst met u. Uw gegevens worden niet doorgegeven aan derden zonder uw uitdrukkelijke toestemming. Uitgesloten hiervan zijn alleen onze servicepartners, die we nodig hebben voor de afwikkeling van de contractuele betrekking of dienstverleners die we gebruiken in het kader van de orderverwerking. Naast de ontvangers die worden genoemd in de betreffende clausules van deze privacyverklaring, zijn dit bijvoorbeeld ontvangers van de volgende categorieën: Verzenddienstverleners, betalingsdienstaanbieders, leveranciers van goederenbeheerdiensten, dienstverleners voor orderverwerking, webhosters, IT-dienstverleners en dropshipping-dealers. In alle gevallen houden wij ons strikt aan de wettelijke voorschriften. De omvang van de gegevensoverdracht blijft tot een minimum beperkt.
 
Gebruik van het e-mailadres voor het toezenden van nieuwsbrieven
Wij gebruiken uw e-mailadres uitsluitend voor het versturen van nieuwsbrieven voor onze eigen reclamedoeleinden, ongeacht de uitvoering van de overeenkomst, voor zover u hiermee uitdrukkelijk heeft ingestemd. De verwerking vindt met uw toestemming plaats op basis van artikel 6 (1) sub a AVG. U kunt de toestemming te allen tijde intrekken zonder dat dit van invloed is op de rechtmatigheid van de verwerking die op basis van de toestemming is uitgevoerd tot aan de intrekking. U kunt zich te allen tijde afmelden voor de nieuwsbrief door gebruik te maken van de betreffende link in de nieuwsbrief of door ons hiervan op de hoogte te stellen. Uw e-mailadres wordt vervolgens uit de mailinglijst verwijderd.
 
Uw gegevens worden in het kader van de orderverwerking aan een dienstverlener doorgegeven voor e-mailmarketing. Uw gegevens worden niet doorgegeven aan overige derden.

Gebruik van een extern goederenbeheersysteem
Wij gebruiken de contractverwerking in het goederenbeheersysteem als onderdeel van de orderverwerking. Hiertoe worden uw persoonlijke gegevens verzameld in het kader van het bestelproces
plentymarkets GmbH, Bürgermeister-Brunner-Straße 15, 34117 Kassel, Duitsland 
Gegevensverzameling en -verwerking voor kredietcontroles 
In het geval van levering vooraf, bijvoorbeeld bij betaling op rekening of automatische incasso, behouden wij ons het recht voor om kredietinformatie op basis van wiskundig-statistische procedures met behulp van 
CRIF Bürgel GmbH, Radlkoferstraße 2, 81373 München 
te verkrijgen. Hiertoe verstrekken wij persoonlijke gegevens, die nodig zijn voor een kredietwaardigheidscontrole, en gebruiken wij de verkregen informatie over de statistische waarschijnlijkheid van wanbetaling voor een afgewogen besluit tot acceptatie, uitvoering of beëindiging van contractuele betrekkingen. De kredietwaardigheidsinformatie kan waarschijnlijkheidswaarden (score-waarden) bevatten, die op basis van wetenschappelijk erkende wiskundig-statistische methoden worden berekend en worden opgenomen in onder andere de adresgegevens. Uw te beschermen belangen worden volgens de wettelijke bepalingen in acht genomen. Het doel van gegevensverwerking is de kredietwaardigheidscontrole om een contract te kunnen sluiten. De verwerking gebeurt op basis van artikel 6 (1) sub f AVG vanuit het gerechtvaardigde belang van bescherming tegen wanbetaling, als wij vooraf leveren. Om redenen die verband houden met uw specifieke situatie heeft u te allen tijde het recht bezwaar aan te tekenen tegen de verwerking van uw persoonsgegevens op basis van artikel 6 (1), sub f AVG door ons hiervan op de hoogte te stellen. De beschikbaarstelling van de gegevens is noodzakelijk voor het sluiten van de overeenkomst met de betaalmethode van uw keuze. Het niet beschikbaar stellen heeft tot gevolg dat de overeenkomst niet met de door u gekozen betaalwijze kan worden gesloten.
 
Gebruik van PayPal
Alle PayPal-transacties zijn onderworpen aan de privacyverklaring van PayPal. Deze vindt u op https://www.paypal.com/de/webapps/mpp/ua/privacy-prev?locale.x=en_GB


Cookies 
Onze website maakt gebruik van cookies. Cookies zijn kleine tekstbestanden die worden opgeslagen in de internetbrowser of door de internetbrowser op het computersysteem van een gebruiker. Als een gebruiker een website bezoekt, kan een cookie worden opgeslagen op het besturingssysteem van de gebruiker. Deze cookie bevat een karakteristieke tekenreeks die een unieke identificatie van de browser mogelijk maakt wanneer de website opnieuw wordt opgeroepen. Wij gebruiken cookies om onze website gebruikersvriendelijker, effectiever en veiliger te maken. Bovendien stellen cookies onze systemen in staat uw browser te herkennen, zelfs na een paginawissel, en u diensten aan te bieden. Sommige functies van onze website kunnen niet worden aangeboden zonder het gebruik van cookies. Hiervoor is het noodzakelijk dat de browser wordt herkend, zelfs na een paginawissel.
 
Daarnaast gebruiken wij cookies op onze website om het surfgedrag van onze paginabezoekers te kunnen analyseren. 

Daarnaast gebruiken wij cookies om bezoekers van andere websites achteraf te kunnen benaderen met gerichte, op hun interesses gerichte reclame.

De verwerking gebeurt op basis van § 15 (3) TMG alsmede artikel 6 (1) sub f AVG met het oog op het gerechtvaardigde belang bij de bovengenoemde doeleinden. 
De gegevens die op deze manier van u worden verzameld, worden gepseudonimiseerd door technische voorzorgsmaatregelen. Het is daarom niet meer mogelijk de gegevens te koppelen aan uw persoon. De gegevens worden niet samen met andere persoonlijke gegevens van u opgeslagen. 
Om redenen die verband houden met uw specifieke situatie heeft u te allen tijde het recht bezwaar te maken tegen de verwerking van uw persoonsgegevens op basis van artikel 6 (1), sub f AVG. 
Cookies worden op uw computer opgeslagen. U heeft dus volledige controle over het gebruik van cookies. Door in uw internetbrowser de juiste technische instellingen te kiezen, kunt u het opslaan van cookies en de overdracht van de daarin opgeslagen gegevens voorkomen. Reeds opgeslagen cookies kunnen op elk moment worden verwijderd. Wij wijzen u er echter dat u dan in voorkomende gevallen niet alle functies van deze website in volle omvang kunt benutten.
Via de onderstaande links kunt u informeren hoe u de cookies bij de belangrijkste browsers kunt beheren (o.a. ook deactiveren):
Gebruik van Google Analytics 
Op onze website gebruiken we de webanalysedienst Google Analytics van Google Inc. (1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, USA; „Google“). De gegevensverwerking heeft tot doel deze website en de bezoekers ervan te analyseren. In opdracht van de eigenaar van deze website zal Google de verkregen informatie gebruiken om uw gebruik van de website te analyseren, om verslag uit te brengen over de activiteiten op de website en om verdere diensten te leveren aan de eigenaar van de website in verband met het gebruik van de website en het internet. Het IP-adres dat in het kader van Google Analytics door uw browser wordt doorgegeven, wordt niet gecombineerd met andere gegevens van Google.
Google Analytics maakt gebruik van cookies die een analyse van uw gebruik van de website mogelijk maken. De door de cookies gegenereerde informatie over uw gebruik van de website wordt in de regel overgebracht naar een server van Google in de Verenigde Staten en daar opgeslagen. Op deze website wordt de IP-anonimisering geactiveerd. Daardoor wordt uw IP-adres door Google tevoren ingekort binnen de lidstaten van de Europese Unie of in andere verdragsstaten van de overeenkomst inzake de Europese Economische Ruimte. Alleen in uitzonderlijke gevallen wordt het volledige IP-adres aan een server van Google in de VS doorgegeven en daar verkort. Indien nodig worden uw gegevens naar de VS verzonden. Er is een adequaatheidsbesluit van de Europese Commissie voor gegevensoverdrachten naar de VS beschikbaar. De verwerking vindt plaats op basis van artikel 6 (1) sub f AVG vanuit het gerechtvaardigde belang van een vraaggericht en doelgericht ontwerp van de website. Om redenen die verband houden met uw specifieke situatie heeft u te allen tijde het recht bezwaar te maken tegen de verwerking van uw persoonsgegevens op basis van artikel 6 (1), sub f AVG.
U kunt hiervoor verhinderen dat uw browser cookies opslaat via de desbetreffende technische instellingen van uw browser. We willen er u wel op wijzen dat u in dat geval mogelijk niet ten volle gebruik zult kunnen maken van alle functies van deze website. U kunt ook verhinderen dat Google de door het cookie gegenereerde gegevens met betrekking tot uw gebruik van de website (incl. uw IP-adres) verzamelt en deze gegevens verwerkt, door de via de volgende link (https://tools.google.com/dlpage/gaoptout?hl=nl) beschikbare plug-in te downloaden en te installeren. U kunt een opt-out cookie installeren om het verzamelen door Google Analytics van gegevens die verstuurd worden tussen uw apparaten tegen te gaan. Opt-out cookies verhinderen dat uw gegevens worden verzameld als u deze webpagina bezoekt. Voor een volledige werking, dient u de opt-out te installeren voor al uw systemen en apparaten. Klik hier om het opt-out cookie te installeren: Disable Google Analytics.
Meer informatie over gebruiksvoorwaarden en gegevensbescherming vindt u op https://www.google.com/analytics/terms/nl.html resp. https://www.google.de/intl/nl/policies/.
 
Gebruik van de remarketing- of "vergelijkbare doelgroepen"-functie van Google Inc..
Wij gebruiken op onze website de remarketing- of "vergelijkbare doelgroepen"-functie van Google Inc. (1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, USA; „Google“). Deze functie dient om bezoekersgedrag en bezoekersinteresses te analyseren.
Google gebruikt cookies om de analyse van het gebruik van de website uit te voeren, wat de basis vormt voor het creëren van op interesses gebaseerde advertenties. Cookies worden gebruikt om bezoeken aan de website en anonieme gegevens over het gebruik van de website te registreren. Er worden geen persoonsgegevens van bezoekers van de website opgeslagen. Als u vervolgens een andere website in het Google Display Network bezoekt, zult u advertenties zien die zeer waarschijnlijk eerder bezochte product- en informatiegebieden bevatten.
Indien nodig worden daarbij uw gegevens ook naar de VS verzonden. Er is een adequaatheidsbesluit van de Europese Commissie voor gegevensoverdrachten naar de VS beschikbaar.
De verwerking wordt uitgevoerd op basis van artikel 6 (1) sub f AVG vanuit het gerechtvaardigde belang om met doelgerichte reclame te richten op bezoekers van de website van de aanbieder door het plaatsen van gepersonaliseerde, op interesse gebaseerde reclame-advertenties wanneer zij andere websites van het Google Display Network bezoeken.
Om redenen die verband houden met uw specifieke situatie heeft u te allen tijde het recht bezwaar te maken tegen de verwerking van uw persoonsgegevens op basis van artikel 6 (1), sub f AVG.
U kunt het gebruik van cookies door Google permanent deactiveren door de volgende link te volgen en de plug-in die daar wordt aangeboden te downloaden en te installeren: https://support.google.com/ads/answer/7395996?hl=nl
Als alternatief kunt u het gebruik van cookies door derden ook deactiveren door naar de deactiveringspagina van het netwerkreclame-initiatief te gaan op https://www.networkadvertising.org/choices/ en de extra opt-out-informatie die daar wordt beschreven, te implementeren.
Meer informatie over Google Remarketing en haar privacyverklaring vindt u op: https://www.google.com/privacy/ads/
 
Gebruik van Google Adwords Conversion-Tracking 
Wij gebruiken op onze website het online-advertentieprogramma „Google AdWords“ en in dit kader Conversion-Tracking (evaluatie bezoekacties). Google Conversion Tracking is een analysedienst van Google Inc. (1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, USA; „Google“). Wanneer u op een advertentie klikt die wordt geleverd door Google, wordt er een cookie voor Conversion Tracking op uw computer geplaatst. Deze cookies hebben een beperkte geldigheid, bevatten geen persoonsgegevens en worden daarom niet gebruikt voor persoonlijke identificatie. Als u bepaalde pagina's van onze site bezoekt en het cookie is nog niet verlopen, kunnen Google en wij herkennen dat u op de advertentie heeft geklikt en naar deze pagina bent doorgestuurd. Elke Google AdWords-klant krijgt een andere cookie. Het is zodoende niet mogelijk om cookies op de websites van AdWords-klanten te volgen.
De informatie die met behulp van de Conversion-cookie wordt verzameld, wordt gebruikt om Conversion-statistieken te genereren. Dit vertelt ons het totale aantal gebruikers die op een van onze advertenties hebben geklikt en zijn doorgestuurd naar een pagina met een Conversion-Tracking-Tag. Wij ontvangen echter geen informatie waarmee gebruikers persoonlijk kunnen worden geïdentificeerd. De verwerking gebeurt op basis van artikel 6 (1) sub f AVG vanuit de gerechtvaardigde belangstelling van doelgerichte reclame en de analyse van het effect en de efficiëntie van deze reclame.
Om redenen die verband houden met uw specifieke situatie heeft u te allen tijde het recht bezwaar te maken tegen de verwerking van uw persoonsgegevens op basis van artikel 6 (1), sub f AVG.
Hiervoor kunt u het opslaan van cookies verhinderen door de juiste technische instellingen in uw browsersoftware te kiezen. Wij wijzen u er echter in dit geval op dat u in voorkomende gevallen niet alle functies van deze website in volle omvang kunt benutten. Ze worden dan niet opgenomen in de Conversion-Tracking-statistieken.
U kunt ook voor u gepersonaliseerde reclame uitschakelen in de advertentie-voorkeuren van Google. De instructies zijn te vinden op https://support.google.com/ads/answer/2662922?hl=nl. Daarnaast kunt u het gebruik van cookies door derden uitschakelen door naar de deactiveringspagina van het netwerkreclame-initiatief (Network Advertising Initiative) te gaan op https://www.networkadvertising.org/choices/ en de daar beschreven aanvullende opt-out informatie te implementeren.
Ga voor meer informatie en de privacyverklaring van Google naar: https://www.google.de/policies/privacy/
 
Duur van de opslag
Na afloop van de overeenkomst worden de gegevens eerst opgeslagen voor de duur van de garantieperiode, vervolgens met inachtneming van de wettelijke bewaartermijnen, in het bijzonder de fiscaal- en handelsrechtelijke, en na afloop van deze periode gewist, voor zover u niet akkoord bent gegaan met verdere verwerking en gebruik.
 
Rechten van de getroffen persoon
Als aan de wettelijke vereisten is voldaan heeft u overeenkomstig de artikelen 15 tot en met 20 van de AVG de volgende rechten: Recht op informatie, correctie, verwijdering, beperking van de verwerking, overdraagbaarheid van gegevens.
Bovendien heeft u op grond van artikel 21 (1) AVG het recht bezwaar aan te tekenen tegen de verwerking op basis van artikel 6 (1) f AVG, evenals tegen de verwerking gericht op direct mail.
 
Neem op aanvraag contact met ons op. De contactgegevens vindt u in ons colofon.
 
Recht om klacht in te dienen bij een toezichthoudende autoriteit
Overeenkomstig artikel 77 AVG heeft u het recht een klacht in te dienen bij de toezichthouder als u van mening bent dat de verwerking van uw persoonsgegevens niet rechtmatig gebeurt.
 
Laatste update: 25.04.2018